Вироби з каштанів (135 фото): покроковий майстер-клас для дітей на осінню тему

Як правильно збирати, сушити та зберігати каштани

Плоди каштана, як і будь-який природний матеріал, вимагають правильного збирання та зберігання. Найкращий час для заготівлі – рання осінь, у цей час каштани тільки починають падати з гілок. Ці плоди будуть свіжими та м’якими, їх легко можна буде проколоти або розрізати.






Каштани слід засушувати певним чином. Помийте плоди від пилу, протріть насухо. Для рівномірного висихання каштани потрібно розкласти в один шар на дно дерев’яного ящика або на ґрати. Закривати ящик кришкою або складати плоди в пакети і щільно закривати їх не слід, щоб каштани не покрилися цвіллю.

Правильно висушені плоди будуть гладкими, твердими та блискучими, робити вироби з таких каштанів своїми руками буде легко та приємно. Щоб трохи розм’якшити вже висохлий матеріал, плоди потрібно опустити ненадовго у воду.