Як очистити сковорідку: від нагару, жиру зовні та всередині в домашніх умовах (огляд найкращих способів очищення)

Як очистити сковорідку швидко та легко? ТОП-10 ефективних методів очищення в домашніх умовах

Чисте домашнє начиння говорить про якості господині не менше ніж чудовий обід. Найбільшу проблему викликає застарілий жир та товстий шар нагару на сковорідці, який важко зняти з першого разу.

Залишки нальоту можуть потрапляти в їжу і, накопичуючись в організмі, викликають його отруєння. Як відчистити старі сковорідки та не пошкодити покриття у порадах наших експертів та народних умільців.

Види сковорідок, вибір методу очищення

На ринку представлений великий асортимент різних хімічних засобів, які рекламуються, як найкращі способи впоратися з жиром та накипом.

Важливо: При виборі препарату необхідно уважно вивчати етикетку. Не всі засоби підходять для всіх видів сковорідок.

У побуті господині використовують посуд різної форми та розмірів. На якість чищення це впливає. Набагато важливіший матеріал, з якого виготовлена ​​сковорода.

  • Наприклад, якщо чавунний посуд витримає миття жорсткою щіткою, то тонке тефлонове покриття стане непридатним для такого впливу.
  • І посуд можна викидати. Виробники на своїх сайтах вказують, як прибрати зі сковорідки жир, впоратися з нальотом та горілими місцями.









З огляду на матеріал виготовлення, підбирають оптимальний метод очищення: хімічний, механічний, народні способи. Найчастіше кухонний посуд робиться їх нержавіючої сталі, чавуну, алюмінію.

Сучасні технології розширюють різновиди завдяки антипригарним покриттям з кераміки та тефлону. Такий посуд відмінно справляється з випіканням млинців, гасінням овочів, обсмажуванням. Легко очищається серветкою без впливу агресивних речовин та жорстких щіток.