Як наточити ніж у домашніх умовах: правильний кут, заточення бруском та іншими способами

Як наточити ніж: як правильно точити в домашніх умовах і чим (покрокова інструкція для новачків)

Якщо ножа вже було використано, необхідно очистити лезо ножа перед його оглядом. Переконаємося, що з обох боків леза не залишилося рідини чи бруду. Спочатку подивимося на стан леза. Якщо тупий ніж, то необхідно почати з більш шорсткого боку точильного каменю.

Якщо на точильному камені немає позначки, що вказує на рівень зернистості, просто проведемо нігтем по поверхні каменю. За допомогою цього можна легко визначити, яка сторона крупнозерниста і пористіша.

  • Фото-інструкція, як наточити ніж
  • Підготуємо точильний камінь

    Визначивши грубіший бік каменю, потрібно підготувати його. Якщо використовуємо олію для заточування, наносимо велику кількість олії на поверхню каменю.

    Необов’язково, щоб він був повністю просочений ним, але необхідно переконатися, що олії достатньо на камені.

    Крім того, якщо використовуємо новий точильний камінь, зачекаємо кілька хвилин, щоб побачити, чи вбирає камінь олію. Якщо так, наносимо ще олії, поки вона не зникне.