Як зробити мангал своїми руками: покроковий простий спосіб будівництва мангалу з металу та цегли.

Як зробити мангал своїми руками: прості схеми та креслення для самостійного виготовлення мангалу

З настанням перших теплих, весняних днів починаються масові виїзди на природу. Обов’язковим пунктом відпочинку є приготування ароматних шашликів на тліючих вугіллі. Щоразу споруджувати шашличницю з підручного матеріалу, колод, цегли, каміння незручно. Та й у найвідповідальніший момент конструкція може впасти і м’ясо опиниться в полум’ї.

Практичним та комфортним виходом стане стаціонарний або переносний мангал, зроблений своїми руками. Покрокова інструкція, як самостійно зробити шашличницю на дачному подвір’ї за найкращими порадами наших експертів.

Особливості конструкції

На фото мангала представлено кілька різноманітних, популярних конструкцій, нескладних у виготовленні, з доступного матеріалу.

Процес приготування найсмачнішого, соковитого шашлику полягає не лише у виборі хорошого шматка м’яса та правильного маринаду, а й у грамотно сконструйованій з піддувом печі для запікання. Смачна, ситна їжа – запорука вдалого відпочинку.

Поради для ароматного шашличка:

  • Шматки м’яса нарізають кубиками зі стороною 3-4 см. Вони добре підсмажаться на вугіллі без сирої середини;
  • Найсмачніші маринади виходять на основі вина, цибулі, оцту.Майонез, кефір дають скоринку, що підгоріла, і запах горілого м’яса;
  • Не зловживайте всілякими соусами, заправками, поливаннями. Достатньо використовувати рідину, що залишилася від попереднього маринування;
  • Ідеальним місцем для встановлення правильного мангалу є відкрита ділянка, що провітрюється з усіх боків, під широким навісом, що захищає від випадкового дощу, опале листя та падаючих гілочок.