Видалення нальоту, застарілих жирових забруднень
Приділяючи недостатньо часу щоденному догляду посуду, в якому часто готується їжа, стає актуальним питання про те, як очистити посуд від старого жиру. Відповідь проста – потрібно прокип’ятити такий посуд у розчині кальцинованої соди.
Такий спосіб нерідко застосовують для невеликих за своїми розмірами предметів:
- Чашок та мисочок;
- Ложек, ножів, виделок;
- Невеликих сотейників та кришок від сковороди та каструль.
Як при цьому очистити посуд з нержавіючої сталі від нальоту? Все просто. І ознаки нальоту, і жирові накладення чудово відійде після проведення наступної процедури:
- Підготовляється великий таз. Можна скористатися емальованою каструлею;
- У неї треба засипати половину від пачки соди (кальцинованої) плюс натерте стружкою господарське мило;
- Ємність встановлюється на вогонь. Нагрівається до кипіння;
- Полум’я зменшується, і рідина потроху вариться близько п’ятнадцяти хвилин;
- Після цього вогонь треба вимкнути, а посуд у ємності залишити до того, як він охолоне;
- Вийнявши потім каструлю, треба просто протерти її.
Не забувайте, що покриття тефлонові, чавунні або алюмінієві не підлягають такій процедурі.