Як очистити посуд: видалення в домашніх умовах багаторічного нагару та застарілого жиру (покрокова інструкція)

Видалення нальоту, застарілих жирових забруднень

Приділяючи недостатньо часу щоденному догляду посуду, в якому часто готується їжа, стає актуальним питання про те, як очистити посуд від старого жиру. Відповідь проста – потрібно прокип’ятити такий посуд у розчині кальцинованої соди.

Такий спосіб нерідко застосовують для невеликих за своїми розмірами предметів:

  • Чашок та мисочок;
  • Ложек, ножів, виделок;
  • Невеликих сотейників та кришок від сковороди та каструль.

Як при цьому очистити посуд з нержавіючої сталі від нальоту? Все просто. І ознаки нальоту, і жирові накладення чудово відійде після проведення наступної процедури:

  • Підготовляється великий таз. Можна скористатися емальованою каструлею;
  • У неї треба засипати половину від пачки соди (кальцинованої) плюс натерте стружкою господарське мило;
  • Ємність встановлюється на вогонь. Нагрівається до кипіння;
  • Полум’я зменшується, і рідина потроху вариться близько п’ятнадцяти хвилин;
  • Після цього вогонь треба вимкнути, а посуд у ємності залишити до того, як він охолоне;
  • Вийнявши потім каструлю, треба просто протерти її.















Не забувайте, що покриття тефлонові, чавунні або алюмінієві не підлягають такій процедурі.