Як очистити посуд: видалення в домашніх умовах багаторічного нагару та застарілого жиру (покрокова інструкція)

Відмінні ознаки

Не можна плутати призначення соди харчової з кальцинованою. Другу не тільки не застосовують у процесі приготування їжі, але тримають переважно окремо від продуктів харчування. Така обережність пояснюється просто – у неї лужна дія значно сильніша.






Ось причина, через яку очищення предметів дає набагато відчутний результат. Якщо порівнювати між собою ці порошки, то зорово у карбонату структура досить пухка порівняно з бікарбонатом натрію.

Варто убезпечити себе та своїх близьких від потрапляння засобу для очищення в організм, щоб не викликати достатньо сильне отруєння.

Для цього достатньо завести окрему ємність для зберігання та зробити на ній відповідне яскраве маркування з написом.

Очищення предметів посуду

Застосування карбонату натрію в чистому вигляді можливе для очищення посуду від різних забруднень:

  • Накипи;
  • Жира;
  • Нальоту;
  • Нагара.















Застосовують кілька способів:

  • Простий, коли порошок з пачки сипиться безпосередньо на губку, якою проводиться подальша обробка;
  • Змішуванням трьох столових ложок з водою та приготування розчину. Розрахунок на літр.
  • Потім предмети «відмокають» у рідині близько двох або трьох годин. Потім кухонне приладдя миється як завжди;
  • Трохи складний, але дуже дієвий спосіб – це скористатися силікатним клеєм з доповненням звичайного недорогого миючого засобу.
  • Всі інгредієнти треба взяти по дві або три столові ложки. Потім розмішати масу, щоб вона вийшла однорідною консистенцією.
  • Її просто наносять на поверхні посуду. Після того, як мине кілька годин, вони легко і просто очищаються, а потім прополіскуються.