Конструкція печі
Для виготовлення подібних пристроїв бажано мати креслення печей з металу та знати їх пристрій.
Основні частини з яких складаються такі:
- Металевий корпус;
- Піддувало;
- Топка;
- Грати;
- Кам’янка;
- Димохідна труба.
Основні параметри печі
Матеріалом для виготовлення частіше стає сталевий лист товщиною не менше 5мм.
Стандартні розміри виробу:
- Ширина – 60см;
- Довжина – 90см;
- Висота – 80см.
Піч із такими габаритами легко поміщаються в лазню з будь-якою площею.
- Трубу для патрубка краще вибрати перетином 11,5см. Довжина залежить від переваг господаря та технологічних особливостей.
- Для зварювання швів, виготовлення колосника та ґрат рекомендується використовувати металевий профіль 30х30х3мм.
- Двері зольника зазвичай роблять в два рази менше, ніж для топкового відсіку.
Монтаж елементів
У процесі роботи необхідно встановлювати окремі елементи:
- Між зольником та топкою встановлюється колосник, який можна зварити з арматури з перетином близько 11мм із проміжком в10мм.
- Кам’янка розташована у верхньому секторі, до неї потрібно приварити патрубок для відведення з топкового відділу продуктів згоряння.
- Дверцята печі (зольника та топки) потрібно оснастити петлями та клямками (засувками).
- Задню частину кам’янки на 1/3 заглушити листом з металу 300х600мм, з отвором по центру для патрубка, який треба опустити у відсік на 120мм та приварити.
- Кам’янку забезпечити кришкою для виходу продуктів горіння в димар.
- Виготовити ще одну кришку з міліметрового металу, яка потрібна для закривання кам’яниці, поки топиться піч. Це забезпечує тривале збереження тепла в парилці та нагрівання каміння.
По завершенню всіх робіт, шви потрібно скрупульозно зачистити. За бажання піч можна покрити спеціальною фарбою або лаком.