Як наточити ніж у домашніх умовах: правильний кут, заточення бруском та іншими способами

Необхідні інструменти для заточування

  • Хонінгувальна олія.
  • Точильний камінь.












Точильний камінь

Точильне каміння доступне в багатьох стилях. Деякі з них мають дві сторони з різним ступенем зернистості.

Зазвичай буває більш груба і гладка сторона. Також є високоякісні камені, інкрустовані алмазним пилом на поверхні.

  • Інші високоякісні камені, що використовуються для заточування, відомі як японські водяні камені, які призначені для використання з водою замість хонінгувального масла.
  • Єдиний спосіб з’ясувати, який з каменів підходить найбільше, — спробувати різні типи каменів.
  • Якщо намагаємося заточити високоякісний кишеньковий ніж чи сокиру, ймовірно, не захочемо купувати найдешевший камінь, доступний у магазинах. Неякісні матеріали, з яких зроблено камінь, можуть зашкодити лезу ножа під час заточування.
  • Інколи вони можуть бути дуже дорогими, але це не означає, що варто піти на це. Купівля якісної моделі може не вирішити проблему.

  • Якщо тільки починаємо, найкраще заточити ніж на хорошому точильному камені.
  • Щойно навчимося правильно точити ніж, можна спробувати дорожче каміння, щоб дізнатися, чи працюють вони і як це роблять.

А поки що найпростіший камінь ідеально підходить для заточування кишенькового ножа.