Місця, що залишилися
Можна зробити певну кількість рухів з кожного боку, якщо так зручніше.
- Проте, також можна чергувати сторони, роблячи один удар з одного боку леза, потім перевернувши його і зробивши удар з іншого боку.
- Гарна практика — закінчити кількома рухами, що чергуються, незалежно від того, який метод використовуємо.
Починаємо використовувати дрібну зернистість
Після завершення процесу на більш грубій стороні точильного каменю перевертаємо камінь і повторюємо кроки на дрібнішій зернистій стороні.
Не забудемо завдати багато масла і перевірити всмоктування.
Заточимо лезо
Для цього знадобиться шкіряний ремінець або навіть шматок шкіри та полірувальна паста. Спочатку наносимо полірувальний матеріал на шкіру, а потім можемо почати полірувати лезо, переміщуючи його по шкірі вгору та вниз.
- При цьому ріжуча кромка леза повинна дивитися у бік шкіри. Інакше можна порізати шкіру або затупити ніж.
- Загалом процес заточування ножів не такий вже й складний.
- Ключ до цього – підтримувати постійний кут упродовж усього процесу. Поки пам’ятаємо про це, решта буде легкою.