Як наточити ніж у домашніх умовах: правильний кут, заточення бруском та іншими способами

Місця, що залишилися

Можна зробити певну кількість рухів з кожного боку, якщо так зручніше.

  • Проте, також можна чергувати сторони, роблячи один удар з одного боку леза, потім перевернувши його і зробивши удар з іншого боку.
  • Гарна практика — закінчити кількома рухами, що чергуються, незалежно від того, який метод використовуємо.















Починаємо використовувати дрібну зернистість

Після завершення процесу на більш грубій стороні точильного каменю перевертаємо камінь і повторюємо кроки на дрібнішій зернистій стороні.

Не забудемо завдати багато масла і перевірити всмоктування.

Заточимо лезо

Для цього знадобиться шкіряний ремінець або навіть шматок шкіри та полірувальна паста. Спочатку наносимо полірувальний матеріал на шкіру, а потім можемо почати полірувати лезо, переміщуючи його по шкірі вгору та вниз.

  • При цьому ріжуча кромка леза повинна дивитися у бік шкіри. Інакше можна порізати шкіру або затупити ніж.
  • Загалом процес заточування ножів не такий вже й складний.
  • Ключ до цього – підтримувати постійний кут упродовж усього процесу. Поки пам’ятаємо про це, решта буде легкою.